Pluimveeweb: 'Dip in eierproductie kennen we niet meer'

30-08-2018

 woensdag 29 augustus 2018
aangepast: donderdag 30 augustus 2018

Leghennenhouders met een vlakbodem- of Mafa-silo boeken stabielere technische resultaten doordat er geen ontmenging plaatsvindt. „Een dip in de eierproductie kennen we niet meer”, zegt leghennenhouder Henk Hassing.

Na de investering in een vlakbodemsilo werd de voeropname veel constanter en bleef de eierproductie op peil”, zegt biologische leghennenhouder Henk Hassing uit het Groningse Wildervanksterdallen.

„Dat er geen ontmenging meer plaatsvindt, is het grootste voordeel van een vlakbodemsilo. Vroeger, toen we nog met een puntsilo werkten, was de laatste ton voer uit de silo veel fijner. Eerst kwamen de grove delen uit de silo en op laatst het fijne meel waardoor de voeropname en eierproductie sterk daalden.”

Collega leghennenhouders beamen dit. „Geen ontmenging is het grootste voordeel van een vlakbodemsilo”, zegt scharrelhennenhouder Hanno van Zetten uit Wageningen. „Zowel met vlakbodem- als Mafa-silo’s vindt er geen ontmenging meer plaats”, geeft scharrelhennenhouder Gerrit Reinders uit Bergentheim (OV) aan.

Vakblad Pluimveeweb

Lees donderdag 30 augustus meer ervaringen van leghennenhouders en uitkomsten van onderzoeken naar Mafa- en vlakbodemsilo’s van voerfabrikanten AgruniekRijnvallei (AR) en ABZ Diervoedingin het uitgebreide achtergrondverhaal in vakblad Pluimveweb. Ontvangt u het vakblad Pluimveeweb nog niet? Vraag dan hier een gratis proefnummer aan.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal