Pluimveeweb: Meld irritante regels

24-09-2018

Den Haag, maandag 24 september 2018

De Tweede Kamer houdt een zogeheten internetconsultatie over regeldruk onder ondernemers. De SGP roept agrarisch ondernemers op om irritante regels te melden via deze internetconsultatie.

SGP-Kamerlid Chris Stoffer vertelt waarom: „Onlangs kwam er weer een brief van de regering over de aanpak van de regeldruk. Het zijn de zoveelste mooie woorden, maar wat ondernemers nu echt willen is minder regels en minder rompslomp. Nog steeds lopen ze aan tegen regels waar ze het nut niet van inzien. Soms is er zelfs tegenstrijdige regelgeving. Zeker kleinere bedrijven, vaak zonder administratieafdeling, kunnen dat onnodige papierwerk missen als kiespijn. We horen daarom graag van ondernemers zelf hoe ze de regeldruk ervaren, waar de knelpunten zitten en wat er beter kan. We zijn blij dat de Kamercommissie Economische Zaken dit heeft opgepakt en een internetconsultatie is gestart.”

De internetconsultatie loopt tot 15 oktober 2018. Via https://www.tweedekamer.nl/commissies/ezk/deel-nu-uw-ervaringen-over-regeldruk kunnen agrarisch ondernemers, Mkb-ondernemers, zzp-ers en starters hun ervaringen doorgeven. Kamerleden kunnen de uitkomsten van de consultatie gebruiken bij een debat met staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken op 1 november aanstaande over aanpak van de regeldruk.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal