Pluimveeweb: mmmEggies schenken eieren aan voedselbank op wereldeidag

04-10-2018

donderdag 4 oktober 2018

De mmmEggies schenken vrijdag 12 oktober op wereldeidag eieren aan lokale voedselbanken. Duizenden eieren komen zo de komende week via de voedselpakketten bij gezinnen die onder de armoedegrens leven.

Dat maakten de mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, deze week bekend. De mmmEggies en Stichting Blij met een Ei hebben pluimveehouders uit heel Nederland gevraagd om op Wereldeidag eieren te schenken aan de voedselbank. Ze willen hiermee het gezonde ei als lekker en betaalbaar voedsel onder de aandacht brengen en bijdragen aan een gevarieerd voedselpakket voor ruim een miljoen Nederlanders die wekelijks een voedselpakket ontvangen van de voedselbank.

Voedselbanken Nederland

In Nederland leven 1,2 miljoen mensen onder de armoedegrens. In 2017 waren in 96 procent van de gemeenten voedselbanken actief. Landelijk zijn er 168 voedselbanken actief met in totaal 530 uitgiftepunten.

Voedselbanken krijgen zelden eieren gedoneerd. Eieren zijn als gezonde en betaalbare voeding erg welkom. De voedselbank is erg blij met de actie van de mmmEggies en Blij met een Ei. Een unieke kans om de armste mensen van Nederland blij te maken met een ei en het gezonde ei onder de aandacht te brengen bij een breed publiek.
„We willen met deze actie de armste mensen in Nederland eieren schenken. Met eieren zijn veel gevarieerde en lekkere gerechten te maken, zowel voor ontbijt, lunch, diner of als tussendoortje. En elke dag een ei mag”, zegt mmmEggie Mirjam Bruinenberg.  

Museum Corpus

Stichting Blij met een Ei gaat op Wereldeidag 12 oktober om 13.30 uur de overeenkomst met het Museum Corpus  in Leiden officieel ondertekenen. Corpus is een interactief museum waar bezoekers een reis door het menselijk lichaam kunnen maken. Er komt een informatieve tentoonstelling om de kennis over eieren over te brengen. 

De mmmEggies werken samen met Stichting Blij met een Ei. Stichting Blij met een Ei geeft voorlichting over de legpluimveehouderij en stimuleert de dialoog tussen sector en consument. De mmmEggies promoten het ei richting consument.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal