Pluimveeweb: Zelfrijdende grondeierraaprobot gepresenteerd

14-10-2018

Venlo, zaterdag 13 oktober 2018
aangepast: zondag 14 oktober 2018

Een testtype van de zelfrijdende grondeierraaprobot CollEGGto is vrijdag 12 oktober gepresenteerd en gedemonstreerd in Venlo.

De grondeierraaprobot is ontwikkelt door Bastiaan Vroegindeweij. Hij is zoon van een legkippenhouder en studeerde aan Wageningen UR. Na zijn studie ging hij bij de Farm Technologie Group van de Wageningen Universiteit aan de slag met de ontwikkeling van de PoultryBot, waarop hij in 2018 promoveerde. De CollEGGtor is daarvan een verbeterde versie.

De komende tijd wil Vroegindeweij de grondeiraaprobot verder doorontwikkelingen tot een gebruiksklaar prototype. Hij zoekt hiervoor pluimveehouders die willen meehelpen de robot door te ontwikkelen en te testen. Pluimveehouders die hier interesse in hebben, kunnen zich via bastiaan@livestockrobotics.nl aanmelden. Vroegindeweij hoopt eind 2019, begin 2020, de eerste robots in de praktijk in te kunnen zetten.

Video

De Poultrybot was in 2016 genominieerd voor de Innovatieprijs Leg op het Pluimvee Symposium in 2016. Bekijk hier de video waarin Vroegindeweij uitleg geeft over de werking van de robot.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal