Pluimveeweb: Albert Heijn stapt volledig over op één ster Beter Leven eieren

18-10-2018

Zaandam, donderdag 18 oktober 2018

Albert Heijn stapt vanaf maandag 20 oktober volledig over op minimaal één ster Beter Leven eieren. Vanaf komende maandag liggen er geen scharreleieren zonder ster meer in de schappen van de supermarktketen.

Leghennen, die gehouden worden volgens het één ster Beter Leven concept van de Dierenbescherming, hebben daglicht en kunnen vrij rondlopen in een overdekte uitloop. 

„Verder gaan we langdurige samenwerkingsverbanden aan met pluimveehouders waardoor een transparante eierketen ontstaat”, vertelt woordvoerder Pauline van den Brandhof van Albert Heijn. „Een gesloten keten betekent voor ons dat we werken met pluimveehouders die voldoen aan de randvoorwaarden van Albert Heijn. Onze klanten kunnen jaarrond zien welke kip hun eitje heeft gelegd en welke boer er voor de dieren heeft gezorgd. Onze eieren zijn volledig traceerbaar en hebben een THT code op het ei. Dit doen wij omdat we meer grip willen hebben op dierenwelzijn en milieu.”

Traceerbaar ei

Via de site check-je-ei.nl kunnen klanten van Albert Heijn zien van welk leghennenbedrijf het ei afkomstig is. Een volgende stap is dat de supermarktketen met blockchaintechnologie de productieketen van de Albert Heijn eigen merk eieren inzichtelijk maakt.

 

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal