Boerderij: Weer hogere eierprijzen

02-11-2018

De stijgende lijn zit er nog goed in en dat bij een constant, maar niet gering aanbod.

Ook deze week steeg zowel de prijs van de scharrel- als de kooieieren, waarbij de prijs van de kooieieren nog steeds wat harder oploopt dan die van de scharreleieren. Bij de lichte eieren zijn de prijsverschillen tussen kooi en scharrel al verdwenen.

Bruine scharreleieren naar € 7,13
De NOP-richtprijs voor kooieieren van 62/63 gram ging met 25 cent omhoog naar € 6,37 per 100 stuks. Dat is een wat grotere toename dan vorige week, toen er 18 cent bij kwam. De NOP-notering voor bruine scharreleieren van datzelfde gewicht steeg van € 7,05 naar € 7,13 per 100 stuks. Dat is wat minder dan de stijging vorige week. De prijs van witte scharreleieren steeg ruim een dubbeltje, van € 6,42 naar € 6,54.

Vraag en aanbod in balans
De stijgende lijn zit er dus nog goed in en dat bij een constant, maar niet gering aanbod. Doordat vraag en aanbod goed samen oplopen, alle marktpartijen meedoen en er geen excessen zijn, blijft de stabiele geleidelijke groei mooi doorgaan. De verwachting is dat de prijzen ook volgende week weer een vergelijkbaar stapje omhoog zullen maken.

Prognose: lichte prijsstijging

 
 

Inloggen op de ledenportal