Pluimveeweb: Open dag zorgboerderij Rondeel

17-04-2019

Zaterdag 20 april wordt op Zorglandgoed Hoogerlust in Muiden een open dag georganiseerd waarbij ook het MiniRondeel met zorgfunctie te bezoeken is. Het MiniRondeel, waar 250 kippen rondscharrelen, laat zien en beleven hoe je maximaal verantwoord kippen kunt houden. Het is een schaalmodel van het Rondeel® en heeft zo een informatieve functie voor het modern en verantwoord pluimveehouden zoals dit ook op de andere Rondelen in Barneveld, Vaassen, Wintelre en het micro Rondeel in Den Haag gebeurd.

Het MiniRondeel op Hoogerlust heeft ook een zorgfunctie. Dagelijks ervaren mensen met een zorg- of hulpvraag het boerderijleven en voeren verschillende praktische werkzaamheden uit. Ze worden hier aangesproken op hun mogelijkheden en niet op hun beperkingen. Het Rondeel is gebaseerd op natuurlijke regulering en de interactie tussen mens en dier en sluit hier dus perfect bij aan. Rondeel BV, de organisatie van Rondeel heeft het gebouw beschikbaar gesteld voor dit doel van deze zorgonderneming.

Zorgboerderij Hoogerlust werkt samen met ondernemers in Muiden. Zelf verbouwde groenten en Rondeel eieren worden geleverd aan de lokale winkeliers. Daarnaast is er een boerderijwinkel ingericht in het MiniRondeel. Bezoekers kunnen daar (handmatig) de eierband bedienen en zelf de eieren uit het nest draaien.

Van 10.00 – 16.00 bent u van harte welkom, Weesperbinnenweg 7 in Muiden. Je kunt over het hele terrein scharrelen langs de dieren, de moestuinen, de volkstuinen en de Vechthoeve, er zijn allerlei activiteiten ook voor de kinderen.

 
 

Inloggen op de ledenportal