Pluimveeweb: Pluimveehouders krijgen 3 miljoen euro DGF-heffing terug

29-04-2019
Pluimveebedrijven krijgen samen ongeveer 3 miljoen euro terug, die ze vorig jaar te veel betaalden als heffing voor het Diergezondheidsfonds (DGF) voor pluimvee. Dat maakte het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) afgelopen week bekend.

Vooral leghennenhouders en vermeerderaars betaalden vorig jaar een te hoge DGF-heffing. De correctie is van toepassing op pluimveehouders die in 2018 een heffing betaalden via de overgangsregeling over koppels die in 2017 zijn opgezet en in 2018 nog op het bedrijf aanwezig waren. Over deze koppels werd onterecht het hoge tarief van 2018 opgelegd.

De tarieven voor deze koppels zijn nu verlaagd. Om voor de correctie in aanmerking te komen moeten de betreffende koppels in 2018 wel van het bedrijf zijn afgevoerd en vervangen door een nieuw koppel. Voor de koppels die in 2018 zijn opgezet blijft wel het tarief van 2018 van toepassing. LTO/NOP en NVP hadden het ministerie van LNV gevraagd om oplossingen te bedenken voor de dubbele DGF-heffingen.

Creditfactuur in juni

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert die correctie binnenkort door en pluimveehouders ontvangen naar verwachting in juni een creditfactuur. Nadere informatie is te lezen op de website van RVO. RVO.nl werkt nog aan een tabel met de nieuwe tarieven. Deze zijn al wel te vinden in de regeling zoals die door het ministerie gepubliceerd is.

 
Tekst: Tom Schotman
 
 

Inloggen op de ledenportal