Pluimveeweb: Koninklijke onderscheiding voor pluimveehoudster Gina van Elten

29-04-2019
Legpluimveehouster Gina van Elten-Jansen uit Barneveld (GD) heeft afgelopen vrijdag 26 april een lintje gekregen voor onder meer haar (vice)voorzitterschap van LTO-Noord, afdeling Barneveld/Gelderse Vallei. Sinds 2014 vervult ze die bestuursfunctie.

Zij had een leidinggevende rol voor de getroffen pluimveehouders tijdens de fipronilcrisis in 2016 en 2017. Ook was ze onder meer van 2003 tot 2007 bestuurslid van het Johannes Fontanus College in Barneveld en is ze sinds 1986 vrijwilliger bij de Gereformeerde Kerk in Kootwijkerbroek. Samen met haar man Paul houdt Van Elten 39.600 vrije uitloop hennen in drie stallen op hun bedrijf in Barneveld.

Naast Van Elten ontving voormalig vermeerderaar Jan van Eerd (74) uit Heesch (NB) een lintje. Hij was hij mede-initiatiefnemer, kartrekker en secretaris van studieclub De Donk in Loosbroek. Met zijn specifieke kennis op het gebied van pluimvee heeft hij vele collega-boeren kunnen stimuleren en enthousiasmeren. Ook was Van Eerd bestuurslid van LTO/ NOP Nederland en redactielid, secretaris/ penningmeester van vakblad BRAVO (de vereniging van Brabantse Opfokkers en Vermeerderaars). Sinds 2011 rijdt Van Eerd een dagdeel per week de buurtbus van Rosmalen naar Uden. Ook is hij actief voor de Parochie Heilige Augustinus in Loosbroek. Vanaf 2015 is hij vrijwilliger bij KBO Begeleid Fietsen. Jan van Eerd werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ook Steven Doornewaard (71 jaar) uit het Gelderse Oosterwolde ontving een lintje. Hij is bij Novi-Pluim B.V., de vereniging van vermeerderaars, verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Hij zet zich al jaren in voor de begrafenisvereniging Memento Mori Oosterwolde. Eerst als bestuurslid en nu al een aantal jaren als voorzitter. Daarnaast doet hij veel meer vrijwilligerswerk. Al zijn inzet wordt zeer gewaardeerd door zijn omgeving en daarom ontving hij een lintje.

 
Tekst: Tom Schotman
 
 

Inloggen op de ledenportal