Pluimveeweb: Pluimveehouders gewaarschuwd voor 'invasie' dierenactivisten dit weekend

09-05-2019
Pluimveehouders worden gewaarschuwd voor een invasie van dierenrechtenactivisten in Amsterdam dit weekend. In de hoofdstad is dit weekend een dierenactivistencongres. Belangenbehartigers houden er rekening mee dat de activisten zich niet beperken tot Amsterdam, maar voor, tijdens of na het congres een onaangekondigd bezoek brengen aan veehouderijen in ons land.

Zaterdag wordt op de Dam in Amsterdam het evenement ‘One Dam Day’ gehouden en is georganiseerd door Anonymous for the Voiceless (Anoniemen voor de Stemlozen).

De oprichters van Anonymous for the Voiceless (AFTV), Paul Bashir en Asal Alamdari geven op vrijdagavond 10 mei bovendien een training aan activisten die aan de demonstratie (willen) meedoen. Ook zouden ze bij slachterij Vion in Boxtel een protest houden tegen de slacht.

Maskers

Tijdens de demonstratie op de Dam willen de activisten aan het publiek laten zien ‘wat er in één dag gebeurt’ met dieren, gezondheid en maatschappij als je vlees eet'. De activisten protesteren met maskers op. Door een masker te dragen voelen de dierenrechtenactivisten zich (citaat AFTV) 'één met de 'biljoenen dieren die wereldwijd gruwelijk worden misbruikt en worden gedood door de vlees-, zuivel-, en eierindustrie'.

Waarschuwing

Gewaarschuwd wordt om waakzaam te zijn, Hieronder enkele tips:
• Houd uw staldeuren goed op slot.
• Plaats bordjes met 'verboden toegang' bij de staldeuren.
• Mocht uw bedrijf worden bezocht door activisten, blijf dan vooral rustig.
• Maak zo mogelijk foto’s en filmpjes van de activisten.
• Bel de politie.
• Bel uw belangenbehartiger.

 
Tekst: Caroline van der Plas
 
 

Inloggen op de ledenportal