Pluimveeweb: Oud fipronilbordje biologische eieren in Jumbo zorgt voor consternatie

05-06-2019
De biologische leghennenhouders in Nederland werden vandaag onaangenaam verrast op Twitter, nadat er een tweet verschenen was dat Jumbo biologische eieren uit het buitenland haalde, terwijl op dit moment er in Nederland teveel biologische eieren zijn. De betreffende foto van het bordje werd in een filiaal in het Limburgse Stein gemaakt en blijkt bij navraag een oud winkelschapbordje uit de fiproniltijd te zijn.

Pluimveehouder Marja de Vries plaatse de tweet van de foto die zij had ontvangen en ze verbaasde zich erover dat er in Nederland op dit moment biologische kippen vroegtijdig naar de slachterij gaan en stallen leeg zijn, omdat er volgens de handelaren er teveel bio eieren op de markt zijn, terwijl Jumbo witte biologische eieren uit het buitenland haalt. De tweet kon rekenen op veel reacties en ongeloof. Men vroeg zich af of het een actuele foto betrof of dat het een cynische grap was.

Marja de Vries ging daarop op onderzoek uit en wat blijkt: De foto is recentelijk gemaakt in een filiaal van Jumbo in het Limburgse Stein, maar het management had het betreffende bordje uit de fiproniltijd vergeten weg te halen en het hing al ruim anderhalf jaar aan het winkelschap zonder dat iemand opmerkte dat dit toch wel een oude boodschap was. De filiaalmanager verzekert echter dat de biologische eieren die nu in de winkel liggen wel degelijk bruin en afkomstig uit Nederland zijn.

 
Tekst: Reinout Burgers
 
 

Inloggen op de ledenportal