Pluimveeweb: Agrio-redacteur bij Hart van Nederland: 'Alles is geoorloofd bij dierenactivisten, mensen tellen niet'

01-08-2019
Bij dierenactivisten zoals Animal Rights staat het dier inmiddels boven de mens. Alles is geoorloofd, zolang het dier maar ‘gered’ wordt. ,,Ik ken boeren die tegen een depressie aan zitten, vanwege alle bagger die zijn over zich heen krijgen.” Dat stelde Agrioredacteur Caroline van der Plas woensdagavond in Hart van Nederland. Het SBS-6 programma besteedde aandacht aan het doorslaan van dierenrechtenactivisme.

Van der Plas werd geïnterviewd, mede naar aanleiding van haar column ‘Animal Rights manipuleert en verdraait de boel’, waarin zij ingaat op een aantal gemanipuleerde filmpjes van onder meer Karen Soeters (Partij voor de Dieren) en Animal Rights, tijdens de hitteperiode vorige week. Op haar eigen Facebook-pagina werd de column ruim 3.500 keer gedeeld.

Schandalig

In de uitzending werd ook de Noord-Hollandse geitenhouder Theo Dekker geïnterviewd. Hij kreeg afgelopen weekend te maken met intimiderende berichten van een dierenactivist (notabene een ambtenaar van het ministerie van Binnenlandse Zaken) op zijn Twitteraccount. Dekker noemt de manier waarop dierenorganisaties boeren zwart maken, ‘schandalig’.

Uit een poll van Hart van Nederland bleek dat 98 procent van de mensen vindt dat dierenactivisten boeren een slechte naam bezorgen.

Kijk hier het interview terug. Het item begint op 9 min. 54 seconden

 
Tekst: Erin Veenink
 
 

Inloggen op de ledenportal