Pluimveeweb: Hoogvliet supermarkten gaat alleen sterren eieren verkopen

02-08-2019
Hoogvliet supermarkten gaat in navolging van andere supermarkten zoals Lidl, Jumbo en Albert Heijn, nog uitsluitend eieren met het Beter Leven keurmerk met één of twee sterren in de winkelschappen leggen. Vanaf augustus dragen alle eieren van het Hoogvliet-merk het Beter Leven keurmerk met één of twee sterren.

De vrije-uitloopeieren van Hoogvliet waren al voorzien van dit duurzaamheidskeurmerk van de Dierenbescherming, de scharreleieren zijn nu echter ook verduurzaamd, waardoor ze nu ook het Beter Leven keurmerk mogen dragen; zo meldt de supermarktketen in een persbericht. Alle verpakkingen scharreleieren dragen één ster van het Beter Leven keurmerk; de vrije-uitloopeieren hebben twee sterren.

In het mvo-beleid is vastgelegd dat Hoogvliet zich inzet om de gehele keten vanaf de bron transparant te maken en verder te verduurzamen zonder dat dit een negatief effect heeft op de kostprijs van producten. De verduurzaming van het aanbod eigenmerk-eieren is dan ook een volgende stap in het nog verder verduurzamen van het assortiment.

Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming realiseerde afgelopen jaar de grootste groei van alle keurmerken (+25% en +364 miljoen euro) in 2018 en die groei werd met name in eieren behaald. Dit blijkt uit de laatste cijfers van de Monitor Keurmerken Retail van onderzoeksbureau IRI. Inmiddels wordt 2 op 3 scharreleieren met een Beter Leven keurmerk verkocht en verdwijnt het reguliere scharrelei uit de schappen.

De verwachting is dat de bestedingen van consumenten aan producten met een duurzamer keurmerk zal doorzetten in de supermarkt. In steeds meer productgroepen worden keurmerken de standaard en wordt ‘keurmerkloos’ de uitzondering.

 
Tekst: Reinout Burgers
 
 

Inloggen op de ledenportal