Pluimveeweb: Thema-avond: Voeding Leg

26-08-2019

Op woensdag 11 september 2019 organiseert Pluimveeweb de thema-avond Voeding bij het Citaverde College in Horst. Bekijk hieronder het volledige programma en meld u aan.


1
Ontvangst
19:15 tot 19:30
Ontvangst met koffie en thee.
2
Presentatie door drinkwaterspecialist Joost Straathof
19:30 tot 20:15
De thema-avond Voeding voor de legsector begint om 19.30 uur met een presentatie van drinkwaterspecialist Joost Straathof van JS Water. „De drinkwaterkwaliteit op opfok- en leghennenbedrijven is gemiddeld genomen niet slecht maar toch kunnen veel opfokkers en leghennenhouders nog stappen maken”, zegt Straathof. Tijdens de thema-avond laat de ervaren drinkwaterspecialist voorbeelden van veelgemaakte fouten in opfok en leghennenstallen zien.
3
Gastspreker pluimveehouder Bertus Verbeek
20:15 tot 21:00
Verhoogde uitval door coli is een veelvoorkomend probleem in voormalige scharrelstallen met overdekte uitloop die zijn omgebouwd voor het 1 ster Beter Leven-keurmerk. Door de uitloopschuiven gaat het namelijk gauw tochten. Leghennenhouder Bertus Verbeek uit Woudenberg (UT) geeft zijn visie hoe je kunt ventileren in één ster Beter Leven en uitloop stallen. Ook gaat hij in op de voedingsbehoefte van hennen die over uitloop beschikken en of deze verschilt van scharrelhennen. Om de voerkosten te drukken, startte de leghennenhouder in de jaren negentig met het mengen van CCM (Corn Cob Mix) door het kernvoer. In 2006 bouwde hij een nieuwe scharrelstal en een voerkeuken om zelf voer te kunnen mengen.
4
Themacarrousel
21:00 tot 22:00
Tijdens de themacarrousel zullen specialisten van Poultry Vets, ForFarmers, Kanters, Agrifirm en Vitelia aan de hand van een workshop met u in discussie gaan.
5
Netwerkborrel
22:00 tot 23:45
Netwerkborrel met drankje en kiphapje. De deelname en catering zijn gratis voor pluimveehouders en wordt u aangeboden door Pluimveeweb.

Wilt u aanwezig zijn tijdens de thema-avond Voeding Leg te Horst?

Evenement partners
 
ForFarmers logo
 
Kanter Special Products logo
 
 
Poultry Vets logo
 
 
Agrifirm logo
 
 
Vitelia logo

Locatie
Hieronder vindt u een kaartje met de locatie waar het evenement plaats vindt. Klik hieronder op de button voor een routebeschrijving.
 
 

Inloggen op de ledenportal