Pluimveeweb: Binnen drie weken duidelijkheid over hoger beroep fipronilzaak

02-09-2019
De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) en LTO/NOP besluiten binnen nu en drie weken of ze in hoger beroep gaan in de fipronilzaak.

Dat zegt NVP-voorzitter Hennie de Haan. LTO/NOP, NVP en 124 pluimveehouders verloren woensdag 10 juli op alle punten de fipronilzaak tegen de Nederlandse staat. De NVWA heeft niet onrechtmatig gehandeld, er is geen sprake van nalatigheid en de uitspraken van de NVWA waren ongelukkig maar niet onrechtmatig, oordeelde de rechter.

„Sinds 10 juli hebben we de uitspraak grondig bestudeerd. Binnen nu en drie weken gaan we met onze advocaten om tafel om te beoordelen of een hoger beroep kans van slagen heeft”, zegt De Haan. LTO/NOP, NVP en de 124 pluimveehouders hadden na de uitspraak van 10 juli drie maanden de tijd om in hoger beroep te gaan. Dit betekent dat ze tot uiterlijk 9 oktober in beroep kunnen gaan.

Twee derde van de stemmers op een stelling op Pluimveeweb.nl vindt dat de pluimveesector in hoger beroep moet in de fipronilzaak. Daarentegen zegt 30,3 procent ‘Nee, hoger beroep is een kansloze missie en kost veel geld.’ De overige 3,4 procent weet het niet. Dat blijkt uit een poll op Pluimveeweb.nl in juli en augustus.

 
Tekst: Tom Schotman
 
 

Inloggen op de ledenportal