Pluimveeweb: Blij met een ei opent leerzaam ei-spel in Museum Corpus

23-09-2019
Op Wereldeidag, vrijdag 11 oktober 2019, opent stichting Blij met een Ei samen met haar donateurs en sponsors de interactieve tentoonstelling rondom het ei in Museum Corpus in Oegstgeest bij Leiden (ZH).

De donateurs en sponsors die de promotie van het ei een warm hart toedragen zijn vanaf 14.30 uur van harte welkom in het museum. Na de officiële opening van het interactieve ei-spel krijgen zij een rondleiding door het museum en kunnen ze hun kennis over het ei testen.

Donateurs zijn legpluimveehouders zowel leg als opfok, die stichting Blij met een Ei jaarlijks met 200 euro sponsoren om het ei, samen met de mmmEggies, te promoten. Toeleverende of afnemende bedrijven kunnen de eipromotie jaarlijks met een gouden, zilveren of bronzen sponsorpakket sponsoren. „Jaarlijks bezoeken honderdduizenden consumenten Corpus waar we nu het ei onder de aandacht brengen. We willen onze donateurs en sponsors graag laten zien wat voor mooie dingen we kunnen doen met die 200 euro per pluimveehouder per jaar”, zegt Alex Janssen, voorzitter Blij met een Ei.

Museum Corpus

Stichting Blij met een Ei tekende op Wereldeidag 2018 de overeenkomst met het Museum Corpus in Oegstgeest. Bij Corpus, latijn voor lichaam, staat de attractie ‘reis door de mens centraal’. Hierbij doorloopt het publiek in 55 minuten de verschillende organen van het menselijk lichaam. In de informatieve en interactieve tentoonstelling staat onder andere het ei en het effect van de gezondheid van het ei op het menselijk lichaam centraal.

Corpus is gevestigd langs de snelweg in een gebouw dat een 35 meter hoog zittend model van een menselijk lichaam bevat, langs de A44 bij afrit Leiden.

De mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, werken samen met Stichting Blij met een Ei. Stichting Blij met een Ei geeft voorlichting over de legpluimveehouderij en stimuleert de dialoog tussen sector en consument. De mmmEggies promoten het ei richting consument via social media, evenementen en beurzen.

 
 

Inloggen op de ledenportal