Pluimveeweb: Pluimveeweb Jaarspecial leg en vlees

03-12-2019

Op woensdag 11 december 2019 organiseert Pluimveeweb de Jaarspecial bij Aeres MBO Barneveld. Bekijk hieronder het volledige programma en meld u aan.

 

Programma
1
Ontvangst
19:15 tot 19:30
Ontvangst met koffie/thee en cake en lekkernij
2
Presentatie door ABN Amro bank
19:30 tot 20:15
De Pluimveeweb jaarspecial begint om met de presentatie van pluimveespecialist Wim Keukens van ABN Amro bank met hun visie op de Nederlandse legpluimvee- en vleespluimveehouderij. „Door onder meer de hogere kosten door wet- en regelgeving in Nederland kunnen veel leghennenhouders in ons land het gevecht om de laagste kostprijs niet meer aan. Ze zullen naar verwachting stoppen of omschakelen naar biologisch, vrije uitloop of nieuwe concepten”, verwacht Keukens. „Milieu-impact gaat zwaarder wegen. Daardoor stijgt de vraag naar kip van reguliere vleeskuikens met een plus”, stelt Keukens.
3
Verdeling in twee groepen; legpluimveehouderij en vleespluimveehouderij
20:15 tot 20:20
Na de presentatie van ABN Amro is er een apart programma voor legpluimveehouders en vleespluimveehouders.
4
Voor legpluimveehouders: Tafelgesprek onder leiding van discussieleider Aalt den Herder
20:20 tot 21:45
In een setting à la ‘De Wereld Draait Door’ discussiëren de legpluimveehouders onder leiding van discussieleider Aalt den Herder aan tafel met gasten uit de praktijk over vragen als: Welk ei moet ik produceren in 2020, 2025 en later? En wat moet ik veranderen aan mijn stal of houderijwijze? Tafelgasten zijn onder meer leghennenhouder Alrik Visscher uit Dalfsen (OV), Petro Boon, directeur inkoop bij Gebr. Van Beek Group en pluimveespecialist Wim Keukens van ABN Amro bank.
5
Voor vleespluimveehouders: Tafelgesprek onder leiding van discussieleider Jan Verhoijsen
20:20 tot 21:45
De vleespluimveehouders discussiëren in de andere zaal over de vragen als: Groeit de vraag naar trager groeiende vleeskuikens en in hoeverre? Kan Nederland met reguliere vleeskuikens blijven concurreren met Polen, Oekraïne en Brazilië waar de kostprijs fors lager ligt? Of moeten we allemaal over op concepten in Nederland zoals Enrichment? En wat moet ik daarvoor veranderen aan mijn stal of houderijwijze? En moeten we in Nederland bijvoorbeeld meer in vaste ketens samenwerken? Jan Verhoijsen, vleeskuikenhouder en voorzitter vleeskuikens van LTO/NOP leidt de discussie. Tafelgasten zijn onder meer vleeskuikenhouder Stefan Uit Het Broek uit Dedemsvaart (OV), inkoopdirecteur Arie Endendijk van Plukon en Pierre Berntsen, directeur agrarische bedrijven van ABN Amro bank.
6
Netwerkborrel
21:45 tot 23:45
Netwerkborrel om het jaar samen af te sluiten met drankje en kip- en eihapjes. De deelname en catering zijn gratis voor pluimveehouders en wordt u aangeboden door Pluimveeweb.

Wilt u aanwezig zijn tijdens de Pluimveeweb Jaarspecial leg en vlees te Barneveld?
 
 

Inloggen op de ledenportal