Pluimveeweb: Van Beek Group neemt grootste Vlaamse eierverwerker over

30-12-2019

 

Van Beek Group heeft Lodewijckx Groep, de grootste Vlaamse eierverwerker, overgenomen. De Lodewijckx Groep uit het Vlaamse Tessenderlo wordt een zelfstandig geleid onderdeel van Van Beek. Van Beek is na de overname de nummer 2 van Europa in de markt van verse eieren en eierproducten.

Door de bundeling krijgt de Lodewijckx Groep - dat al een tijdje in de etalage stond - naar eigen zeggen de mogelijkheid om door te groeien. De stap geeft de Van Beek Group toegang tot nieuwe markten.

Lodewijckx brengt al jaren de merken Cocovite en Ovyta op de markt. Het heeft drie vestigingen in België in Tessenderlo, Veerle en Bastenaken. Daarnaast beschikt de groep ook over vier eigen leghennenbedrijven verspreid over Vlaanderen in Geel, Markegem, Sint-Laureins en Veerle. De groep telt honderd werknemers. Ze verwerkt jaarlijks meer dan 1 miljard eieren. De omzet bedraagt bijna 100 miljoen euro. Van Beek Group haalt bijna 370 miljoen euro omzet.

Van Beek Group is een familiegroep van 100 jaar oud (derde generatie) met zes bedrijven en heeft haar hoofdkantoor in het Achterhoekse Wehl. Van Beek heeft vrijdag 20 december het gros van de aandelen van Lodewijckx overgenomen. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. De eerste generatie Lodewijckx stapt eruit. Van de tweede generatie blijven Bert en Guy Lodewijckx aan boord. Ze houden een minderheidsaandeel.

Complementair bedrijf

„De Van Beek Group is een complementair bedrijf”, benadrukt gedelegeerd bestuurder Bert Lodewijckx. Hij blijft directeur van Lodewijckx Groep. Van Beek verkoopt vooral eierproducten aan de voedingsindustrie. Lodewijckx Groep is vooral actief in de Belgische retail. „Daarnaast hebben we een heel belangrijke tak die vloeibare eierproducten maakt voor de groothandel. Die verkoopt ze verder aan de eindconsument, wat in dit geval de bakker, de slager of de keuken van een hotel kan zijn”, zegt Bert Lodewijckx. Zo ontwikkelde het bedrijf vernieuwende producten in kleinverpakking voor de foodservicemarkt zoals lang houdbaar eiwit, roereimix en pannenkoekenmix.

„De specialisatie van de Lodewijckx Groep op de foodservicemarkt – met haar unieke producten in kleinverpakking en de sterke positie op de Belgische retailmarkt – zijn geheel aanvullend voor de Van Beek Group en sluiten aan bij het internationaal karakter van ons bedrijf”, motiveert eigenaar en directeur Ronald van Beek van de Van Beek Group. „Dit biedt onze klanten zodoende een uitgebreider portfolio, meer mogelijkheden voor klantspecifieke producten en het verdere ontwikkeling van nieuwe marktsegmenten. Tevens ontstaat er een bredere basis voor innovatie- en onderzoeksmogelijkheden.”

 
 

Inloggen op de ledenportal