Quote: Kippenkoning Thijs Hendrix: '50% van alle eieren wereldwijd komen uit de stallen van Hendrix Genetics'

26-12-2019

Hendrix Genetics zit achter de genetica van miljarden legkippen. De belangrijkste boodschap van grootaandeelhouder en Quote 500-lid Thijs Hendrix (64) is dat je successen alleen maar samen met een team kan boeken. Door het kopen van kerken en Afrika te voorzien van efficiënte kippen probeert hij zijn eigen leven zin te geven.


Wereldwijd scharrelen er ongeveer 7 miljard legkippen rond. Die leggen in hun leven tezamen zo’n 3 biljoen – oftewel 3000 miljard – eieren. De heilige graal van deze business: de juiste hennen en hanen bij elkaar in een hok zetten en zo de best mogelijke kruising creëren, opdat de hennen zo efficiënt mogelijk eieren leggen. En daar heeft een wereldspeler uit ons land een grote rol in. Wat heet: waar ter wereld u ook een eitje tikt, de kans is 50 procent dat de oorsprong ervan in Nederland ligt. De genetica van zo’n legkip is dan afkomstig uit de stallen van Hendrix Genetics, zegt président en grootaandeelhouder Thijs Hendrix (64).

De weg die Hendrix heeft afgelegd is zonder meer fascinerend. Het begon allemaal bij zijn grootouders in het Limburgse Ospel op de boerderij met wat kippen, varkens, koeien en een paard. Dit boerenbedrijfje heeft hij samen met zijn team uit weten te bouwen tot een conglomeraat dat in 2018 ruim een half miljard euro omzet boekte.

Het hele verhaal leest u in de Quote kerst-editie.

 
 

Inloggen op de ledenportal