Pluimveeweb: Uitslag stelling: Helft pluimveesector ziet Schouten niet graag terugkeren als landbouwminister

20-01-2020
Precies 46,5 procent van de stemmers op een stelling van Pluimveeweb.nl ziet Carola Schouten niet graag terugkeren voor een tweede periode als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Dat is de uitkomst van een stelling op Pluimveeweb.nl.

Schouten staat open voor een tweede periode als minister van LNV. Dat zei ze vrijdag 10 januari tijdens de opening van de Kipsterstallen in Beuningen (GD). Pluimveeweb.nl vroeg bezoekers wat ze hiervan vonden. Bezoekers konden stemmen op de stelling ‘Ik zie Carola Schouten graag voor een tweede periode als minister van LNV’.

Een derde (28,9 procent) van de bezoekers stemde ‘Oneens, ze heeft zeker in de afgelopen maanden laten zien dat ze het dossier landbouw niet aankan’. Daarnaast stemde 17,6 procent ‘Oneens, het wordt tijd voor een frisse wind op LNV’.

En 21,8 procent van de stemmers vindt echter dat we eerst de bezem flink door de top van het ministerie moeten halen voordat we ons afvragen of Schouten nog een termijn mag blijven.

'Geen betere kandidaat'

Er zijn ook bezoekers van Pluimveeweb die Schouten wel graag terug zien keren als minister van Landbouw na de verkiezingen van 17 maart 2021. Zo stemde 13,4 procent ‘Eens, ik zou op dit moment geen betere kandidaat weten’ en 10,6 procent ‘Eens, ze heeft het ondanks alle crises goed gedaan’. De overige 7,7 procent weet het niet of ze Schouten graag voor een tweede periode als minister van LNV zien.

Op de stelling stemden 142 bezoekers van Pluimveeweb.nl. De stelling is daarmee niet representatief voor de hele pluimveesector, maar geeft wel een indicatie hoe groot het draagvlak is voor een tweede periode van Schouten als minister van LNV. Schouten moet echter de komende tijd eerst voor zichzelf bepalen of ze zich beschikbaar stelt als kandidaat voor de verkiezingen van 17 maart 2021. Hier is ze nog niet over uit.

 
Ik zie Carola Schouten graag voor een tweede periode als minister van LNV
  •  Eens, ze heeft het ondanks alle crises goed gedaan (10,6%, 15 stemmen)
  •  Eens, ik zou op dit moment geen betere kandidaat weten (13,4%, 19 stemmen)
  •  Oneens, ze heeft zeker in de afgelopen maanden laten zien dat ze het dossier landbouw niet aankan (28,9%, 41 stemmen)
  •  Oneens, het wordt tijd voor een frisse wind op LNV (17,6%, 25 stemmen)
  •  Laten we eerst de bezem flink door de top van het ministerie halen voor we ons afvragen of Schouten nog een termijn mag blijven (21,8%, 31 stemmen)
  •  Ik weet het niet (7,7%, 11 stemmen)
 
 

Inloggen op de ledenportal