Pluimveeweb: Boeren halen Kamerleden naar hun bedrijf

20-01-2020
Nederlandse boeren hebben de internationale landbouwconsumentenbeurs Grüne Woche in Berlijn afgelopen weekend aangegrepen om Kamerleden uit te nodigen voor een rondleiding en een gesprek op hun bedrijf. Varkens- en melkveehoudster Suzanne Ruesink uit Aalten (GD) maakte van de gelegenheid gebruik om Kamerlid Laura Bromet (GroenLinks) uit te nodigen op haar bedrijf.

De ‘dates’ werden gemaakt in het kader van de jaarlijkse Valentijnsactie van Boeren van Nederland. Met de hashtag #MakeAdate2020 roepen zij boeren en tuinders op om mensen die geen boer zijn uit te nodigen op hun bedrijf. Doel is om meer wederzijds begrip te kweken voor elkaars standpunten en mensen meer kennis te geven over de agrarische sector en het werk op een boerderij.

Afspraken

Een andere ‘date’ werd gemaakt tussen melkveehouder Geertjan Kloosterboer uit Bathmen (OV) en PvdA-Kamerlid Attje Kuiken. Melkveehoudster Annemieke Schinkel uit Bedum (GR) en Anneke Verheul uit Witteveen (DR), maakten een afspraak met Jaco Geurts (CDA). Verder kwam er een ‘date’ tot stand tussen DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk en akkerbouwer Jaap Lodders uit Swifterbant (FL).

Aanmelden

De Valentijnsactie is te volgen op sociale media via #MakeADate2020 of via de sociale media kanalen van Team Agro NL en de Boeren van Nederland. Boeren die aan de actie willen meedoen, kunnen zich hier aanmelden.

 
 

Inloggen op de ledenportal