Pluimveeweb: Grote zorgen bij boeren en tuinders over bedrijfsvoering

24-03-2020
Een overgrote meerderheid (93 procent) van de agrarische ondernemers heeft zorgen over de bedrijfsvoering, nu Nederland volop in de coronacrisis zit. In toaal 45 procent zegt niet genoeg werk te hebben voor werknemers op korte of lange termijn. Bijna 40 rocent stelt juist niet genoeg werknemers te hebben voor het werk dat moet worden gedaan. Dat blijkt uit het eerste webinar (online seminar) van de Werkgeverslijn. Bijna 300 ondernemers deden aan dit webinar mee.

Op woensdag 25 maart om 13.00 uur houdt de Werkgeverslijn land- en tuinbouw een tweede webinar over de impact van de coronamaatregelen voor werkgevers in de agrarische sector. Tijdens het webinar kunnen werkgevers vanuit huis gratis meekijken en vragen stellen. Aanmelden voor het webinar op 25 maart kan via deze link.

De Werkgeverslijn geeft tijdens het webinar, dat 30 tot maximaal 45 minuten duurt, een update over het laatste nieuws vanuit de overheid en over de acties vanuit de Taskforce Arbeid. Tevens is er een expert van Stigas te gast die concrete tips geeft over de vraag: hoe houd ik mijn werknemers gezond?

Vragen die tijdens het webinar gesteld worden, worden direct in de uitzending beantwoord, of worden later beantwoord bij de ‘veelgestelde vragen’ op de website.

Wat is een webinar?

Een webinar is een online seminar waarin kijkers een live presentatie in beeld en geluid kunnen volgen vanaf eigen computer. Via de chatfunctie kunnen vragen gesteld worden en deelnemers kunnen reageren op polls. Mensen die niet in gelegenheid zijn om het webinar live te volgen kunnen dit bij aanmelding aangeven op het aanmeldformulier, dan ontvangen zij een link waarmee het webinar terug gekeken kan worden.

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw is het aanspreekpunt voor alle vragen rond agrarische cao's en werkgeverschap en wordt mede gefinancierd door het fonds Colland Arbeidsmarkt. De Werkgeverslijn is een initiatief van LTO Noord, LLTB en ZLTO en werkt samen met LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland, Plantum, NFO, KAVB en Anthos.

Themapagina

De Werkgeverslijn heeft een themapagina ingericht met alle informatie en veel gestelde vragen van werkgevers. Werkgevers die op de hoogte willen blijven kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief van de Werkgeverslijn bovenaan de nieuwspagina.

Bekijk hieronder het webinar van 18 maart terug.


Alle corona-updates voor boeren en tuinders vindt u in ons Liveblog, dit is te vinden via de homepage of hieronder. Het liveblog wordt continu geüpdatet.

 

 
Tekst: Caroline van der Plas

 

 

 
 

Inloggen op de ledenportal