Pluimveeweb: Dierenartsen geven massaal gehoor aan oproep beschikbaar stellen beademingsapparatuur

25-03-2020
Veel dierenartsen hebben gereageerd op de oproep van minister Schouten van Landbouw om beademingsapparatuur ter beschikking te stellen.

Afgelopen maandag stuurde minister Schouten een brief aan dierenartsen om hun beademingsapparatuur af te geven zodat die in ziekenhuizen gebruikt kunnen worden in strijd tegen het coronavirus.

Volgens de KNMvD (Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde) hebben er zo’n 120 dierartsenpraktijken gereageerd op de oproep. De verwachting is dat er toch wel zo’n 50 tot 60 toestellen geschikt zullen zijn voor humaan gebruik. Mogelijk dat dit aandeel nog stijgt. De KNMvD zegt vandaag opnieuw een oproep uit te sturen.

Volgens een woordvoerder van de beroepsorganisatie voor dierenartsen leidt het ontbreken van de beademingsapparatuur voor de meeste praktijken niet tot grote problemen. „Vooral praktijken die in de eerste lijn zitten gebruiken de apparatuur niet zo vaak. Voor specialistische zorg kan het wat lastiger zijn.”


Alle corona-updates voor boeren en tuinders vindt u in ons Liveblog, dit is te vinden via de homepage of hieronder. Het liveblog wordt continu geüpdatet.

 
 

Inloggen op de ledenportal