Pluimveeweb: John Achterstraat wordt nieuwe directeur van Kwetters

30-03-2020
John Achterstraat wordt vanaf 1 juli de nieuwe directeur van eierhandel Kwetters uit het Noord-Brabantse Veen, dat onlangs is overgenomen door Arend Hardeman.

Arend Hardeman neemt de pakstations in Nederland en Duitsland, transport en legbedrijven met in totaal 1 miljoen leghenplaatsen over nadat John en Gerrit Kwetters aangaven zich terug te willen trekken uit de eierhandel. De 40-jarige Hardeman uit Kootwijkerbroek is eigenaar van Hardeman isolatie, mede-eigenaar van Falk Panel, pluimveebedrijven met 1 miljoen leghennen en een boerderij in Ethiopië.

Hardeman richtte onlangs de Hardeman Egg Groupe B.V. op waarvan hij de enig aandeelhouder en bestuurder is. In februari werd bekend dat hij Kwetters overneemt. Hardeman en Kwetters verwachten dat de overname 1 juli helemaal rond is.

De 44-jarige John Achterstraat werkt momenteel als sectordirecteur vleespluimvee bij De Heus Voeders in Ede. Hij studeerde in 1997 af aan de Wageningen Universiteit, met als specialisatie Diervoeding. In dat jaar begon hij als nutritionist bij E.J. Bos Mengvoeders B.V. Vervolgens heeft hij gewerkt bij R&D Nutrition bij de Alpuro Groep en daarna bij de Heus Voeders. Bij De Heus was hij eerder sectorhoofd legpluimvee. Wie hem bij De Heus opvolgt als sectordirecteur vleespluimvee is nog niet bekend.

 
Tekst: Tom Schotman
 
 

Inloggen op de ledenportal