Pluimveeweb:Video: '50.000 boeren op dat hele kleine stukje aarde'

23-04-2020
„50.000 boeren, op dat hele kleine stukje aarde, die schrijf je niet de wetten voor, die laat je in hun waarde." Dat zingt Jeroen van Driel, commercieel directeur legpluimvee & biologisch bij Agrifirm.

In eerste instantie om zijn collega’s een hart onder de riem te steken maar het was zo’n succes dat Agrifirm het filmpje via social media deelde. In minder dan 24 uur tijd is het al ruim 10.000 keer bekeken en ruim 200 keer gedeeld.

Sinds het begin van de coronacrisis werken Jeroen van Driel en zijn collega’s vanuit huis. „Elke week maken drie leidinggevenden een vlog met de laatste actualiteiten en wat we meemaken in deze bijzondere tijd. Die vlog wordt gedeeld met alle collega’s in Noord West Europa”, zegt Jeroen van Driel.

De commercieel directeur Legpluimvee & Bio was vorige week aan de beurt. „Veel is er inmiddels al gezegd. Ik wilde niet in herhaling vallen en zocht iets creatiefs. Muziek is echt mijn hobby dus mijn hobby heb ik nu met mijn werk gemixt”, lacht Jeroen van Driel.

Het origineel van Fluitsma & Van Tijn is tegenwoordig bekend dankzij Davina Michelle en Snelle met hun coronaversie op 17 miljoen mensen, bewerkte Jeroen tot een boerenversie.

Mooie reacties
„De reacties waren echt gigantisch. Dat had ik niet verwacht”, zegt van Driel. Van jongs af aan is hij muzikaal actief met zang en gitaar. Net zoals vele andere Nederlanders werkt hij nu vanuit huis. „Het thuis werken heeft positieve en negatieve kanten. Natuurlijk mis je het contact met collega’s maar ik denk dat er na de coronatijd wel zaken gaan veranderen. We werken met landelijke teams en we merken nu dat online overleg goed werkt en veel tijd bespaart”, aldus van Driel die nu dagelijks samen met zijn vijf kinderen en vrouw thuis luncht. „Het gevolg van corona heeft twee kanten: thuis groei je meer naar elkaar toe, maar de fysieke afstand tussen collega’s blijft. De wekelijkse vlogs helpen om als collega’s met elkaar verbonden te blijven en worden wel gewaardeerd.”

„Dit kunnen we niet uitleggen, dit moet je horen. En voelen”, schrijft Agrifirm op haar Facebookpagina. Luister en kijk hieronder het lied van Jeroen van Driel.

50 duizend boeren - Jeroen van Driel, Agrifirm
 
 
 
 

Inloggen op de ledenportal