Pluimveeweb: Pluimveedierenartsen gaan samenwerkingsverband aan

18-07-2020
Alle negen geborgde pluimveedierenartsen van vijf allround dierenartsenpraktijken werken sinds januari dit jaar samen in het samenwerkingsverband Pluimage – Pluimveedierenartsen.

De pluimveedierenartsen spraken hier al anderhalf jaar over. Jos van Arkel en Sara Losiak-Oldak van Dierenkliniek Den Ham (OV), Teus Kreuger, Elena Groot en Albert Visser van DGC Boven Veluwe, Simon van Laar en Gerard van Eijden van DAP Animal Care, Marcel Wiering van Van Dijk tot Duin Dierenartsen en Erwin de Haan van Groepspraktijk Dierenartsen Barneveld werken sinds begin dit jaar dus samen. Hun verzorging gebied loopt van de Veluwe, noordelijke deel Gelderland/Achterhoek via Overijssel, Drenthe, Groningen, Friesland tot en met Noord Holland

„Wij hebben dit gedaan om onderling kennis uit te wisselen, voldoende body en omvang te hebben en te houden in een turbulent ontwikkelende pluimveesector en bovenal om pluimveehouders (ook) in de toekomst goed te kunnen bedienen”, motiveert Jos van Arkel.

„Wij hebben de kennis en ambitie om alle pluimvee deelsectoren te bedienen. Naast het begeleiden van kippenbedrijven, bedienen wij ook klanten uit de eenden- en kalkoenhouderij, alsmede hobbypluimveehouders. Alles met veren krijgt onze zorg en aandacht.”

Doelen

De doelen van hun samenwerkingsverband zijn als volgt:

  1. Het behouden van onze onafhankelijkheid als pluimveedierenarts. „Dat wil zeggen we werken met respect voor ons beroep, onze klant en het dier (autonomie). Gebaseerd op de waarden: accurate en actuele kennis van pluimveegezondheidszorg en dierenwelzijn.”
  2. Oog houden voor het sectorbelang en de samenleving.
  3. Een gesprekspartner zijn voor de periferie en ketenregisseur.
  4. Duidelijke profilering als sterke pluimveepraktijk.

Een groot voordeel voor familiebedrijven met meerdere takken van veehouderij is volgens Pluimage – Pluimveedierenartsen dat zij regionaal gebruik kunnen maken van één praktijk waar naast pluimvee ook varkens, koeien – en vleeskalveren welkom zijn.

 
 

Inloggen op de ledenportal