Pluimveeweb: Brand in pluimveestal in Beltrum: deel 14.000 kippen komt om

08-08-2020
Bij een brand in een kippenstal van de familie Helmers in Beltrum (GD) is zaterdagmiddag een deel van de 14.000 kippen omgekomen. De schuur stond volledig in brand, meldt de Veiligheidsregio.

De Veiligheidsregio (VNOG) liet via Twitter weten dat de hele schuur in brand stond. Vanwege de hitte werd er na een half uur opgeschaald naar zeer grote brand. Volgens de brandweer was er geen risico voor uitbreiding naar omliggende panden. VNOG meldt dat het nablussen lang gaat duren. Daarvoor is extra watervoorziening opgeroepen.

De brand zorgde voor veel rookontwikkeling. Een flinke rookkolom trok over de N319. Het verkeer reed daar een aangepaste snelheid. Mensen die last hadden van de rook werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. Ook de afzuiging van de woning uitzetten werd aangeraden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Vrije uitloop

Het bedrijf was net bezig om te schakelen naar vrije uitloop voor de kippen, om aan het keurmerk Beter Leven te voldoen. “We hadden die keuring net gehad en dan gebeurt dit. We doen er altijd alles aan zo goed mogelijk met dieren om te gaan en zijn daarover juist veel in gesprek”, zegt Helmers in het AD.

Tekst: 

 
 

Inloggen op de ledenportal