Pluimveeweb: Pluimveehouders vragen aandacht voor prijsontwikkeling eieren en kippenvlees

07-08-2020
De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) heeft onder meer samen met de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) een spandoek laten ontwerpen om aandacht te vragen voor de prijsontwikkeling van eieren en kippenvlees door de jaren heen.

„Het is triest te moeten constateren dat alles (veel) duurder is geworden, behalve dierlijke producten, gewassen en de opbrengstprijs voor de boeren", zegt de Brabantse varkenshouder Wilbert van Lanen. Hij is één van de initiatiefnemers van de spandoeken.

Het doek heeft een afmeting van 250 x 150 centimer, met ringen om de 50 centimeter. De prijs per spandoek bedraat 34,25 euro exclusief btw en de verzendkosten bedragen 7,50 euro exclusief btw per doek. NVP-leden die interesse hebben, kunnen dit aangeven bij Iris Odink via i.odink@nvpluimveehouders.nl

De NVP kijkt of er voldoende animo is om de vereiste minimale afname te halen. Mocht er onvoldoende animo zijn dan vallen de kosten te hoog uit om de doeken te laten maken. De NVP ziet de reactie van pluimveehouders graag voor 20 augustus tegemoet.

 
 

Inloggen op de ledenportal