Boerderij: Prijsdruk eiermarkt houdt nog aan

07-08-2020

De eierprijzen zijn deze week over de gehele linie naar beneden bijgesteld. De markt bevindt zich in een zomerdip.

Veel mensen vieren nog vakantie. De warme weersomstandigheden doen de vraag naar eieren geen goed. Op dit moment is er sprake van ruim voldoende aanbod.

Zowel witte als bruine scharreleieren noteren 18 cent lager. De NOP-richtprijs voor bruine eieren van 62/63 gram komt daarmee op € 6,62 per 100. Voor 100 witte eieren staat de notering op € 6,16.

Het einde van de vakantieperiode is in sommige delen van Nederland en Duitsland in zicht. Consumenten dienen hun koelkasten derhalve weer bij te vullen. Mogelijk is de bodem van de markt daardoor binnenkort bereikt.

Van een vraagmarkt is echter zeker nog geen sprake. De eiermarkt bevindt zich in een slappe tijd. Er wordt momenteel niet hard aan de eieren getrokken.

Redelijke afzet eieren
Vergeleken met andere jaren verliep de afzet van eieren de afgelopen weken zeker niet slecht. Vanwege de coronapandemie hebben consumenten hun vakantie uitgesteld of vieren zij vakantie in eigen land. Dat hield de vraag naar eieren toch behoorlijk in de benen. De zomerdip deed daardoor pas later zijn intrede en is minder groot is dan in andere jaren.

Prognose: prijsdaling.

 
 

Inloggen op de ledenportal