Boerderij: Boerenblog: ‘Alleen het beste telt als pluimveehouder’

17-08-2020
Met deze woorden zijn wij ooit pluimveehouder geworden en gebleven. Immers, alleen voor de besten is er toekomst. Al weten we allemaal dat we niet altijd zes gooien.

Ik wil nog even terugkomen op mijn vorige column, over de NOP-notering. Die leverde nogal wat reacties op. Prima, al krijg ik liever kritiek van verstandige mensen, dan van iemand die met een borrel op zegt dat ik groot gelijk heb.

Hoogste en laagste prijs weggelaten

Wat zegt dit over de NOP-notering? Dat ik weet, en al wist, dat een onderdeel van de notering bestaat uit een belrondje langs zes pakstations die hun prijzen doorgeven. Om een ‘evenwichtig’ beeld te krijgen worden de hoogste en de laagste prijs weggelaten. Da’s bijzonder, dat de beste er niet toe doet. Wij geven onze beste eieren toch ook niet aan een ander …

Ik hoop dat na het lezen van mijn column de beste nooit meer weggestreept zal worden.

Jaarlijks certificeringsbezoek

Even heel wat anders: het jaarlijks certificeringsbezoek. Altijd een gezellig moment in het jaar. We zijn dit jaar overgegaan van één ster Beter Leven-keurmerk naar twee sterren. Tijdens het bezoek moesten de kippen buiten lopen en moest er al een uitloopjournaal aanwezig zijn. Alles was in orde en we kregen een voldoende score. Mooi.

Hoe groot was onze verrassing toen we de volgende dag telefoon kregen: wij hadden onze eieren als vrije-uitloopeieren geprint, waar geen certificaat voor was. Gek hè, als je net de certificering hebt gehad …

Wat verwachten wij van een nieuwe voorzitter?

We zoeken als NOP een nieuwe voorzitter. Het schijnt dat ze er niet voor in de rij staan. Betalen wij te karig?Eric, bedankt voor je inzet. Je zorgde voor rust en stabiliteit en dat alleen is al een compliment waard.

Wat verwachten wij van een nieuwe voorzitter? Wat mij betreft eentje die eens nadenkt over een mooie tv-reclame.

Tijd voor goeie reclame

Het is de hoogste tijd voor goeie reclame voor de agrarische sector, want te vaak hoor ik iets over verkeerde kip of over vegakip. Elk uur een positief geluid. Of zijn we met elkaar te zuinig en besteden we liever ons geld ergens anders aan?

De afgelopen zondagen hielden we kerk in onze tuin. Honderden mensen, samen zingend naast onze stallen. Niemand die zeurde over megastallen. Mooi hé?!

 

Gerelateerde tags:

 
 

Inloggen op de ledenportal