Pluimveeweb: Grüne Woche 2021 in Berlijn in huidige vorm afgelast

30-08-2020
De grote Europese landbouw-consumentenbeurs Grüne Woche in Berlijn in januari gaat voor het gewone publiek en bezoekers niet door, vanwege de Covid-19-pandemie. Er wordt van de vakbeurs een soort business-tot-business bijeenkomst gemaakt, maar over de precieze vorm en inhoud wordt nog nagedacht.

Het concept en de specifieke onderwerpen voor de 86e editie van de Grüne Woche worden momenteel ontwikkeld samen met de partners, het Deutschen Bauernverband (DBV) en de Federale Vereniging van de Duitse Levensmiddelenindustrie (BVE), evenals het Duitse ministerie van Landbouw.

Daarnaast ontwikkelt het zalencomplex van de Berlijnse Beurs nieuwe hygiëne- en veiligheidsmaatregelen in overleg met gezondheidsautoriteiten, om te kijken of B2B-beurzen in beperkte vorm wel kunnen doorgaan.

De landbouwbeurs Grüne Woche trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Tijdens de editie van dit jaar in januari trok de Internationale Groene Week 400.000 mensen, onder wie 90.000 vakbezoekers uit 75 landen. De 1.810 exposanten kwamen uit 72 landen. De Messe Berlin sprak destijds van een recordaantal bezoekers.

Nederland

De Grüne Woche geldt voor de Nederlandse land- en tuinbouw als één van de belangrijkste internationale promotie- en exportbeurzen. Ook de politiek en agrarische belangenbehartigers ontmoeten elkaar jaarlijks tijdens de Grüne Woche.

De Grüne Woche nieuwe stijl vindt plaats van 21 tot en met 30 januari 2021, en is dan dus een industrie-bijeenkomst waarvoor het concept en de specifieke onderwerpen nog moeten worden uitgewerkt.

 
 

Inloggen op de ledenportal