Pluimveeweb: Regionale bijeenkomsten introductie BioEggie

28-08-2020
‘Alle seinen voor de lancering van het categoriemerk BioEggie staan op groen. Nu is het aan de leden van de Biologische Pluimvee Vereniging om dit initiatief verder vorm te geven. Daarom organiseren we ledenbijeenkomsten.’

Dat zegt Willem van Mourik, bestuurslid Biologische Pluimvee Vereniging (BPV) en voorzitter BioEggie B.V. in oprichting en biologisch legpluimveehouder in Dreumel (GD).

Op de ledenvergadering van de Biologische Pluimvee Vereniging op 3 juli presenteerde het bestuur het sectorplan voor het biologische ei met als doel het marktaandeel van biologische eieren in 2025 te vergroten naar 20 procent, een verdubbeling ten opzichte van 2020, en met als tweede doel een eerlijke verdeling van de toegevoegde waarde binnen de bedrijfskolom. De aanwezige leden reageerden positief.

Verdere uitwerking
De afgelopen maanden is er verder gewerkt aan de uitwerking en de realisatie van de duurzame marketing voor het biologisch ei. Er zijn gesprekken gevoerd met leveranciers van biologische hennen en voeders, pakstations, de pers en verschillende belangenverenigingen. „We hebben veel positieve en constructieve reacties ontvangen waar we ons voordeel mee kunnen doen. In de komende weken staan de eerst contacten met de retailorganisaties gepland”, zegt Willem van Mourik.

Het bestuur van BioEggie b.v. in oprichting is in overleg met de Rabobank om op basis van het opgestelde bedrijfsplan voor BioEggie BV i.o. een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan.

Bijeenkomsten
Vanwege Covid-19 kunnen de bijeenkomsten voor leden nu pas plaatsvinden. Het doel van deze bijeenkomsten is tweeledig. Ten eerste om uitgebreid het initiatief met de leden te bespreken en de laatste informatie te delen. Ten tweede om alle vragen te beantwoorden die van belang zijn voordat leden besluiten om deel te nemen.

De bijeenkomsten zijn gepland op:

  • Woensdag 9 september om 19.30 in de regio Barneveld
  • Woensdag 16 september om 19.30 in de regio Zwolle
  • Donderdag 17 september om 19.30 in de regio Druten
  • Woensdag 30 september om 19.30 in de regio Barneveld

BPV leden kunnen zich per mail aanmelden bij bestuurslid Johan Verbeek met vermelding van gewenste datum waarna zij een mail ontvangen met definitieve locatie met inachtneming van de RIVM richtlijnen.

Lees het uitgebreide artikel over het eerste categoriemerk voor bio-eieren in het augustusnummer van het Pluimveeweb Vakblad dat 27 augustus uitgekomen is. Ontvangt u het vakblad Pluimveeweb nog niet? Vraag dan hier een gratis proefnummer aan. Wilt u een abonnement op vakblad Pluimveeweb? Klik dan hier.

 
 

Inloggen op de ledenportal