Pluimveeweb: Leghennenhouder voorkomt inbraak in eierautomaat

06-10-2020
Leghennenhouder Jeroen Bertens uit Haghorst (NB) voorkwam afgelopen zondagavond een inbraak in zijn eierautomaat.

„Een inbreker probeerde eerst met een schroevendraaier de voorkant van onze eierautomaat open te breken. Toen dat niet lukte, wilde hij via de achterkant onze eierautomaat openbreken.” Zijn dochter Mauth zag de inbreker staan binnen in hun tuinhuisje, waar de automaat in zit en riep haar vader Jeroen.

„Ik ben er heen gelopen en zag een dame op de uitkijk staan bij haar auto. Nadat ik dichterbij de eierautomaat kwam, zag ik een tweede persoon. Ik wilde die persoon vasthouden totdat de politie kwam. Maar nadat hij mij bedreigde met een schroevendraaier heb ik hem moeten laten lopen.”

Bertens belde direct daarna de politie. De politie kwam meteen en gingen met het signalement van de Oost-Europese daders, het kentekennummer en andere gegevens aan de slag. Maandagmorgen is er nog een agent bij Bertens langs geweest om alles nogmaals door te lopen. „Ik heb de manier van handelen van de politie als erg prettig ervaren en heb de politie hiervoor bedankt. Ik hoop dat de politie de daders vindt.”

Inbraak bij melkveehouder

Voordat de daders wilden inbreken in de eierautomaat van Jeroen Bertens hadden ze ingebroken in een automaat van een melkveehouder in het nabijgelegen Diessen. Daar lukte de inbraak wel en stalen ze veel geld.

Vanwege Covid-19 (corona) vragen alle winkeliers hun klanten om te pinnen. In een eierautomaat is nog wel contant geld aanwezig. Daarom breken dieven daar in, gaf de politie als reden voor de inbraak. „Meer dan een paar honderd euro (wissel)geld zit er niet in mijn eierautomaat. Dus veel is er niet te halen”, benadrukt Bertens. Daarnaast speelt de tijd van het jaar volgens de politie ook mee. Nu het ’s avonds eerder donker is, gaan inbrekers sneller op pad, volgens de politie. Bertens vindt de inbraak heel vervelend en schrok ervan, maar is blij met optreden van de politie. Hij adviseert collega-agrariërs met een eier-, zuivelproducten- of andere automaat op hun automaat te letten.

 
 

Inloggen op de ledenportal