Pluimveeweb: #TAFD: Nederland bedankt massaal boeren

12-10-2020
Voor het vierde jaar op rij organiseert Stichting Boer Bewust ‘Thank a Farmer Day’. Vele kleine, grote en lokale initiatieven en bedrijven besteden vandaag aandacht aan het belang van de boeren voor Nederland en zeggen dankjewel voor het werk dat boeren verzetten om iedereen van voedsel te voorzien.

Tijdens de internationale Thank a Farmer Day staan burgers en consumenten stil bij het belang van boeren. In Amerika worden boeren al 25 jaar bedankt op deze speciale feestdag. In Nederland is het concept nog jong. Stichting Boer Bewust heeft in 2017 voor het eerst de feestdag voor boeren geïntroduceerd in Nederland. Door middel van een video wil de stichting elk jaar consumenten bewust maken van het werk dat boeren verzetten zodat voldoende eten beschikbaar is.

De stichting wil met de video niet alleen om een dankjewel vragen namens de boeren. De actie is bedoeld om de communicatie te verbeteren en de connectie tussen boeren en burgers aanhalen. „Als je in de supermarkt komt dan zie je voedsel in overvloed, als consument heb je niet zo het besef waar dat voedsel vandaan komt. Met ‘Thank a Farmer Day’ willen we mensen even laten stilstaan dat dat eten wat je koopt, of laat thuisbezorgen, dat dat ergens gemaakt wordt,” vertel Kees Maas van stichting Boer Bewust tijdens een interview op het youtube-kanaal van de Dutch Food Week.

#TAFD

Stichting Boer Bewust is niet de enige die aandacht besteed aan Thank a Farmer Day. Met de hashtags #TAFD #TAFD2020 #boerbewust #boerbedankt sturen bedrijven, consumenten en lokale initiatieven hun dankwoorden naar boeren.

 
 

Inloggen op de ledenportal