Pluimveeweb: Twee mensen opgepakt voor diefstal uit eierautomaten

14-10-2020
Een 36-jarige man en een 28-jarige vrouw zijn opgepakt omdat ze worden verdacht van het stelen van geld uit een eiermachine in het Brabantse dorp Baarschot. Het tweetal zou vorige week hetzelfde hebben geprobeerd bij leghennenhouder Jeroen Bertens in Haghorst. Het tweetal zou ook twee fietsen hebben gestolen. die werden bij hen aangetroffen.

De boer bij wie geld uit de eiermachine is gestolen, deed op 4 oktober aangifte. De machine was opengebroken, het geld was eruit gestolen en het toestel was niet meer bruikbaar. De boer verkocht flessen melk en eieren in de machine.

Inbraak bij Bertens mislukt

Ook Bertens deed op 4 oktober aangifte. Daar had een man geprobeerd de eiermachine open te breken, maar Bertens was er op tijd bij. De dief bedreigde de leghennenhouder voordat hij wegvluchtte.

„Een inbreker probeerde eerst met een schroevendraaier de voorkant van onze eierautomaat open te breken. Toen dat niet lukte, wilde hij via de achterkant onze eierautomaat openbreke", vertelde hij vorige week. Zijn dochter Mauth zag de inbreker staan binnen in hun tuinhuisje, waar de automaat in zit en riep haar vader Jeroen.

„Ik ben er heen gelopen en zag een dame op de uitkijk staan bij haar auto. Nadat ik dichterbij de eierautomaat kwam, zag ik een tweede persoon. Ik wilde die persoon vasthouden totdat de politie kwam. Maar nadat hij mij bedreigde met een schroevendraaier heb ik hem moeten laten lopen.”

Tekst: Caroline van der Plas

 
 

Inloggen op de ledenportal