Pluimveeweb: Covid-19-uitbraak bij eierproducent in Ochten

24-10-2020
35 medewerkers van eierproducent Interovo Egg Group in Ochten (GL) zijn afgelopen week positief getest op Covid-19. Het bedrijf heeft de productie gehalveerd en maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. De GGD Gelderland-Zuid voert bron-en contactonderzoek uit.

Inmiddels zijn alle medewerkers, ruim 200, getest. Daarnaast heeft de GGD ook bijna 40 anderen, zoals vrachtwagenchauffeurs die regelmatig over de vloer komen, getest. 35 personen bleken besmet te zijn met Covid-19. De bron van de besmettingen is bij de GGD nog niet in beeld.

De aanleiding om alle medewerkers te testen was een groep van 6 medewerkers met Covid-19-klachten die zich hebben laten testen. Daarna besloot het bedrijf ook alle andere medewerkers en regelmatig aanwezige bezoekers te laten testen.

Maatregelen

Alle positief geteste medewerkers zitten in thuisisolatie met hun huis-en reisgenoten. Ook heeft het bedrijf maatregelen genomen om nieuwe besmettingen te voorkomen. Zo is de komende twee weken de productie gehalveerd om de 1,5 meter tussen medewerkers te kunnen borgen. De genomen maatregelen zijn door de GGD positief beoordeeld.

Daarnaast heeft de gezondheidsdienst advies gegeven zoals het structureel uitvoeren van gezondheidschecks bij aankomst. De GGD blijft de komende weken in nauw contact met het bedrijf om de situatie en de ontwikkelingen te monitoren.

Alle positief geteste mensen zijn direct in isolatie gegaan en hun huis- en reisgenoten in quarantaine. Het bedrijf heeft onmiddellijk maatregelen getroffen om nieuwe besmettingen te voorkomen. Zo is onder andere de productie gehalveerd voor in ieder geval de komende 2 weken om 1,5 meter afstand tussen medewerkers continu te kunnen borgen. De GGD heeft de genomen maatregelen onderzocht en positief beoordeeld. Daarnaast heeft de GGD aanvullend advies gegeven, zoals het structureel uitvoeren van een gezondheidscheck voor binnenkomst bij het bedrijf. De GGD blijft de komende weken in nauw contact om de situatie en ontwikkelingen te monitoren.

 
 

Inloggen op de ledenportal