Boerderij: Nieuwe voorzitter voor pluimveevakgroep LTO/NOP

17-11-2020
Kees de Jong is vanaf 1 januari 2021 de nieuwe voorzitter van de vakgroep Pluimveehouderij van LTO/NOP.

Kees de Jong is vanaf 1 januari 2021 de nieuwe voorzitter van de vakgroep Pluimveehouderij van LTO/NOP. Dat maakt LTO Nederland dinsdag bekend. Hij volgt Eric Hubers op, die eind dit jaar – na negen jaar – stopt met het voorzitterschap.

De Jong is voor een termijn van drie jaar benoemd. Hij was tot en met 2016 legpluimveehouder in Waddinxveen, maar stopte met het bedrijf nadat zijn hele pluimveebedrijf afbrandde. Daarnaast is hij ervaren bestuurder, bij zowel de NOP als in de gemeentepolitiek. In de gemeente Waddinxveen was hij 8 jaar wethouder, bij de NOP zat hij al eerder in het hoofdbestuur.

‘Zonder verdienmodel geen verduurzaming’

De Jong laat weten er naar uit te kijken om zich nu als voorzitter van LTO/NOP in te zetten voor de toekomst van de pluimveehouderij in de hele breedte. “Ik zie het als een uitdaging om positieve aandacht te genereren voor wat we doen als pluimveehouders”, stelt hij. “De pluimveesector produceert met het gezicht naar de maatschappij en heeft oog voor wensen van consumenten. We kunnen en willen meebewegen met de veranderende marktvraag. Speerpunt moet daarbij zijn dat er voor de pluimveehouder een goed verdienmodel is bij een andere marktvraag. Dat is immers de onmisbare basis voor een gezond voortbestaan van je bedrijf. Zonder verdienmodel geen verduurzaming.”

Tekst: Kirsten Graumans, redacteur pluimveehouderij
 
 

Inloggen op de ledenportal