Pluimveeweb: Nieuwe samenwerking Global Food en Ovostar

20-11-2020
Global Food Group is een samenwerking aangegaan met het Oekraïnse Ovostar Union. De joint venture gaat onder de naam Remedium Foods gedroogde eiproducten en daarop gebaseerde mixen op de wereldmarkt brengen. „Dit biedt kansen voor Nederlandse legpluimveehouders door afzetmogelijkheden op de wereldmarkt."

Dat zegt Math Lemmers, eigenaar Global Food Group uit Weert (L). Remedium Foods wil meer waarde toevoegen aan eipoeder door middel van klant specifieke mixen, bijvoorbeeld kant en klare poeder mixen voor wafels, mayonaise en vleesvervangers. „Dit is een uniek bedrijfsmodel in Europa en hiermee hopen we meer waarde te creëren voor de eieren afkomstig van de Nederlandse & Belgische pluimveehouders”, zegt Lemmers.

„Het wordt steeds moeilijker om vloeibare eiproducten hier in Europa op de markt te zetten. We kampen regelmatig met overschotten. Ovostar heeft een sterke positie op de wereldmarkt, wij hebben de kennis en kunde om kwaliteit eiproducten te maken en hiermee wordt ons afzetgebied vergroot.”

Overschotten wereldwijd afzetten

Global Food Group is een eierverwerkingsbedrijf met ultramoderne verwerking en hoge kwaliteitsnormen. Ovostar Union is een stabiel bedrijf met een wereldwijde afzet. Samen hebben ze een contractproductieovereenkomst gesloten met een Europese, BRC-gecertificeerde eierdrooginstallatie voor de productie van eipoeders in Europa.

Deze samenwerking biedt volgens Lemmers voor de Nederlandse legpluimveesector nieuw perspectief om de overschotten wereldwijd af te zetten. „Natuurlijk gaan wij niet ons eigen nest bevuilen en onze eigen eierproducenten aan de kant zetten. Het is absoluut niet de bedoeling om grote hoeveelheden eieren uit Oekraïne te importeren.” Dat is natuurlijk de grote angst van Nederlandse legpluimveehouders.

 
 

Inloggen op de ledenportal