Pluimveeweb: Vogelgriep in Duitsland, VK, Denemarken, Zweden, Frankrijk en Kroatiƫ: tweede R&O vervoermiddelen verplicht

23-11-2020
Er is nu hoog pathogene vogelgriep vastgesteld in Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Frankrijk en Kroatië.

In verband met de uitbraken van hoog pathogene vogelgriep in Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Frankrijk en Kroatië moeten vervoermiddelen voor gevogelte zoals pluimvee of broedeieren, die leeg terugkeren of komen uit Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Frankrijk en Kroatië, onmiddellijk na binnenkomst in Nederland een tweede reiniging en ontsmetting (R&O) ondergaan, op een erkende reinigings- en ontsmettingsplaats voor veetransportmiddelen óf geregistreerde reinigings- en ontsmettingsplaats voor pluimveetransportmiddelen. Deze verplichting geldt eveneens voor alle landen buiten de Europese Unie oftewel derde landen, meldt de NVWA maandag 23 november.

Na afloop van de tweede R&O moet de transporteur het bewijs van reiniging en ontsmetting laten invullen en ondertekenen; door de toezichthouder van de erkende of geregistreerde R&O-plaats. Vervolgens stuurt de transporteur dit bewijs van de tweede R&O naar het centrale meldpunt van de NVWA.

 
 

Inloggen op de ledenportal