Boerderij: iStep stapt over op betaling per transactie

27-11-2020
iStep, het transparante markt- en informatiesysteem voor eieren en vleeskuikens, stapt af van een jaarcontributie en gaat gebruikers de mogelijkheid bieden om voor deelname te betalen per transactie die ze in de database invoeren. Zo hoopt iStep dat meer pluimveehouders het transparante markt- en prijsinformatiesysteem zullen gebruiken.

Tijdens de jaarvergadering van iStep, eerder deze week, is besloten de vereniging om te zetten in een stichting. Dat levert een kostenbesparing op. De huidige iStep-leden kunnen het komend jaar, en afhankelijk van de financiële reserves misschien nog langer, gratis gebruikmaken van de gegevens in iStep. Mits zij zelf ook informatie aanleveren. Nieuwe gebruikers kunnen vanaf 1 januari 2021 gebruikmaken door betaling van € 12,50 per transactie. Zij krijgen dan gedurende drie maanden toegang tot de database. Voor € 40 krijgen ze een heel jaar toegang.

De omzetting van vereniging in stichting moet voor de jaarwisseling plaatsvinden.

Handvol vleeskuikenshouders

iStep is in 2014 opgezet voor legpluimveehouders. Leden brengen hun prijsafspraken over de afzet van eieren anoniem in de database in en hebben zicht op prijsafspraken van hun collega’s. Pluimveehouders kunnen de prijsinformatie van collega’s gebruiken in hun onderhandeling met de eierhandel.

Pluimveehouders zijn lid van de vereniging iStep en betalen € 200 contributie per jaar.

In november 2019 is een module voor vleeskuikens toegevoegd die op dezelfde manier werkt als die voor de eieren. Het aantal gebruikers van die module is beperkt gebleven. Momenteel heeft iStep zo’n 100 leden, waarvan een handvol vleeskuikenshouders. Het maximum aantal leden was ongeveer 160.

iStep wil ook een nieuw logo laten ontwerpen, waarin ook vleeskuikenhouders zich kunnen herkennen.

 

 
 
 

Inloggen op de ledenportal