Pluimveeweb: Nieuw eiermerk Blei van leghennenhouder Janssen ontvangt On the way to PlanetProof-certificaat

07-12-2020
De familie Janssen Ei uit het Limburgse Ysselsteyn ontvangt aanstaande donderdag 10 december voor haar nieuwe eiermerk Blei het On the way to PlanetProof-certificaat. Het certificaat toont aan dat Blei voldoet aan de eisen van het keurmerk, waardoor hun manier van eieren produceren beter is voor natuur, klimaat en dier. De familie Janssen is de zevende leghennenhouder die dit certificaat ontvangt, van de Stichting Milieukeurmerk (SMK). Hubert Mackus – lid Gedeputeerde Staten Limburg reikt het certificaat uit. 

Eigenaar Peter Janssen van Janssen Ei is al zijn hele leven actief in de sector en heeft een schat aan ervaring. Na het afronden van de HAS nam hij geleidelijk aan het familiebedrijf over van zijn vader. „Wij zagen dat sommige eierketens lang zijn en soms wel uit acht schakels bestaan. En omdat wij altijd nadenken over innovaties, probeerden wij daar een oplossing voor te vinden", zegt Peter Janssen over over Blei.

„Met ons ‘Blei-concept’ zorgen wij ervoor dat de eierketen super kort is. Het sorteren en verpakken doen we zelf. De eieren leveren we daarna rechtstreeks aan de supermarkten. Dat zorgt voor een kakelvers product en voor een kleinere CO2-voetafdruk door vermindering van de foodmiles. Ik vind het daarbij belangrijk dat onze duurzaamheidsinspanningen voor dier en milieu worden gecontroleerd door een onafhankelijke organisatie. Wij zijn dan ook erg blij dat onze eieren nu met het keurmerk On the way to PlanetProof in de schappen liggen.”

„Ons keurmerk toont aan dat de Blei-eieren voldoen aan verschillende duurzaamheidsthema’s, waaronder die van dierenwelzijn en diergezondheid, voeding en drinkwater, energie en klimaat, en verpakkingen. Ik vind het een heel goede ontwikkeling dat consumenten met Blei een ruimere keuze krijgen voor duurzamere eieren”, zegt Annika de Ridder. Zij is projectleider agroketens bij SMK, de stichting die het keurmerk On the way to PlanetProof beheert.

 
 

Inloggen op de ledenportal