Boerderij: Foto en Video: Pluimveehouders slaan handen ineen voor nieuwe stal

16-12-2020
Duurzame eieren hebben de toekomst. Peter Janssen en Styn, Willy en Ivonne Claessens bouwden binnen het samenwerkingsconcept Yverde een stal voor duurzame leghennen.

Yverde staat voor Ysselsteyn en verde is groen in het Spaans: een legpluimveebedrijf voor de productie van drie sterren Beter Leven-eieren.

 
  • Styn Claessens (links) en Peter Janssen, twee jonge pluimveehouders uit het Limburgse Ysselsteyn, sloegen de handen ineen. Janssen (44) heeft met zijn bedrijf Janssen Ei met twee locaties voor in totaal 280.000 scharrelhennen in Ysselsteyn en samen met een compagnon een scharrellegpluimveebedrijf met 19.500 hennen in Duitsland. Styn Claessens (31) houdt samen met zijn ouders Willy en Ivonne 125.000 scharrelhennen op 500 meter afstand van Yverde. Samen hebben ze Yverde opgericht: een legpluimveebedrijf voor de productie van duurzame eieren.

    Styn Claessens (links) en Peter Janssen, twee jonge pluimveehouders uit het Limburgse Ysselsteyn, sloegen de handen ineen. Janssen (44) heeft met zijn bedrijf Janssen Ei met twee locaties voor in totaal 280.000 scharrelhennen in Ysselsteyn en samen met een compagnon een scharrellegpluimveebedrijf met 19.500 hennen in Duitsland. Styn Claessens (31) houdt samen met zijn ouders Willy en Ivonne 125.000 scharrelhennen op 500 meter afstand van Yverde. Samen hebben ze Yverde opgericht: een legpluimveebedrijf voor de productie van duurzame eieren.

Gerelateerde tags:

 
 

Inloggen op de ledenportal