Pluimveeweb: Verkeerde schapinformatie bij eieren in schap bij Jumbo en Albert Heijn

22-01-2021
In de schappen van Jumbo en Albert Heijn hangt weer informatie over scharreleieren in één ster Beter Leven doosjes. De Dierenbescherming is op de hoogte en onderzoekt hoe dit kan gebeuren.

In meerdere provincies worden bij Albert Heijn en Jumbo scharreleieren aangeboden in een ster Beter Leven doosjes. De Dierenbescherming is sinds donderdagavond op de hoogte en onderzoekt waarom dit gebeurt. Via schapcommunicatie worden de klanten geïnformeerd. Het logo van BLK is niet afgeplakt.

Reden onbekend
De Dierenbescherming kan geen reden opgeven waarom dit gebeurt. Er is geen eiertekort en geen hamstergedrag van consumenten zoals in de eerste lockdown. Dierenbescherming geeft aan dat het tot 1 juni 2020 toegestaan was om BLK doosjes te gebruiken voor scharreleieren vanwege de toenmalige eiertekorten en het feit dat er geen doosjes voorradig waren.

Navraag bij een aantal pluimveehouders levert ook niet op dat er een enorme run is op BLK scharreleieren.

Zowel Jumbo als Albert Heijn geven aan dat het om verouderde schapinformatie gaat. Zij hebben de winkels gevraagd die informatie te verwijderen. De Dierenbescherming onderzoekt de zaak verder. „Volgens de supermarkten zitten er geen verkeerde eieren in de doosjes en gaat het alleen om foute schapinformatie. Dat betekent niet dat dit kan en mag gebeuren", aldus de persvoorlichter van de Dierenbescherming.

 
 

Inloggen op de ledenportal