Pluimveeweb: Bruin gangbaar scharrelei 10 cent duurder dan wit ster-ei in eierschap Albert Heijn

02-02-2021
In het eierschap van Albert Heijn liggen momenteel tien gangbare bruine scharreleieren voor 2,69 euro met daarnaast tien witte één ster Beter Leven scharreleieren voor 1,70 euro. De bruine scharreleieren zijn dus 10 cent per stuk duurder dan de witte één ster Beter Leven scharreleieren.

Dat ontdekte leghennenhouder Alrik Visscher uit Dalfsen (OV) maandag 1 februari in het supermarktschap van Albert Heijn in Dalfsen. Hij vindt het opmerkelijk dat er gangbare scharreleieren te koop zijn voor veel hogere prijzen dan eieren met een keurmerk.

In meerdere provincies worden bij Albert Heijn en Jumbo sinds kort scharreleieren aangeboden in een ster Beter Leven doosjes. Op haar website biedt Albert Heijn ook witte scharreleieren aan naast één ster Beter Leven scharreleieren.

Als gevolg van de lockdown door Covid-19 steeg de vraag naar eieren in supermarkten enorm vorig jaar maart. Daardoor vertoonden de eierschappen van Albert Heijn en Jumbo regelmatig lege plekken. Om aan deze extreem grote vraag te voldoen, verkochten beide supermarkten sinds eind maart tot begin juni ook scharreleieren zonder het één ster Beter Leven keurmerk.

 
 

Inloggen op de ledenportal