Pluimveeweb: Pluimveeweb: Fiona van Kaam en Priscilla Zieltjens nieuwe dierenartsen Pluimveepraktijk de Achterhoek

25-02-2021
Pluimveedierenartsen Fiona van Kaam en Priscilla Zieltjens zijn sinds 1 februari werkzaam voor Pluimveepraktijk de Achterhoek in het Gelderse Ruurlo. Tegenover de komst van beide jonge pluimveedierenartsen staat het vertrek van pluimveedierenarts Peter Wijnen die na bijna 30 jaar stopt bij de pluimveepraktijk en met pensioen is.

„Het is alweer bijna 30 jaar geleden dat ik in de praktijk kwam. Met veel mensen uit de pluimveesector heb ik lief en leed gedeeld. Het is vooral dat aspect dat me zal bijblijven. Samen het bedrijf en het koppel bespreken, maar het ook samen hebben over de sector, de politiek, de regelgeving, de media en last but not least het persoonlijke reilen en zeilen”, blikt Wijnen terug.

„Het is met bewondering, verwondering en dankbaarheid dat ik terugkijk op het vakmanschap, inzet, doorzettingsvermogen, inventiviteit en moed waardoor Nederland een prachtige pluimveesector heeft. Een sector die vele stormen doorstaan heeft en een sector die sterk en innovatief genoeg is om ook toekomstige stormen te overleven.”

Pluimveedierenarts Jeffrey Roelvink neemt het aandeel van Wijnen aandeel in de maatschap over. Marcel Boerboom en Rik van den Bos zullen de praktijk blijven runnen.

Nieuwe collega’s

Sinds 1 februari worden de drie pluimveedierenartsen ondersteund door Fiona van Kaam en Priscilla Zieltjens. Fiona van Kaam was na haar studie de afgelopen drie jaar werkzaam bij pluimveepraktijk Poultry Vets in Zuid-Nederland in verschillende deelsectoren van de pluimveesector. „Mijn roots liggen in de Achterhoek en er was een sterke wens om terug te keren. Dat heeft mij mede doen besluiten deze kans om aan de slag te gaan bij Pluimveepraktijk de Achterhoek met beide handen aan te pakken”, zegt ze. Zij neemt vooral de taken van Niek van Milligen over, die in januari vertrok bij de praktijk. Van Kaam gaat zowel vleeskuiken- als legpluimveebedrijven begeleiden in oosten en midden van Nederland.

Van Kaam is naar eigen zeggen trots te mogen werken in de Nederlandse pluimveesector. „In het werk als pluimveedierenarts zie ik dat preventief te werk gaan, loont. De communicatie met pluimveehouders en zijn of haar erfbetreders, zoals de voervoorlichter, vind ik de sleutel tot succes.”

Laboratorium

Priscilla Zieltjens studeerde in maart 2020 af aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. „Mijn interesse voor pluimvee is tijdens de studie ontstaan. Het is een sector waarin de ontwikkeling in een hoog tempo doorgaan en vooruitstrevend te werk gaan de norm is. Na het afstuderen heb ik met name gewerkt bij vleeskuikens, vermeerderingsdieren, de opfok en bij grootouders. Het werk als pluimveedierenarts is divers en specialistisch. Daarbij vind ik het mooi dat het toepassen van aanvullende diagnostiek en post-mortem onderzoek een unieke combinatie is op diergeneeskundig gebied. Binnen Pluimveepraktijk de Achterhoek zal ik mij in eerste instantie richten op het interne werk in het laboratorium en de administratie.” Ze woont in het Twentse Ambt Delden.

„Met de komst van Fiona en Priscilla zijn alle openstaande vacatures bij ons ingevuld”, zegt mede-eigenaar Marcel Boerboom van pluimveepraktijk de Achterhoek. Hij is blij met de komst van de jonge pluimveedierenartsen.


Pluimveedierenarts Peter Wijnen stopt na bijna 30 jaar bij pluimveepraktijk de Achterhoek en is met pensioen.
 
 

Inloggen op de ledenportal