Pluimveeweb: Mark den Hartog nieuwe algemeen secretaris Nepluvi

08-03-2021
Mark den Hartog is de nieuwe algemeen secretaris van Nepluvi. Hij volgt Peter Vesseur op die zijn pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Het bestuur van de Vereniging van de Nederlandse Pluimvee Verwerkende Industrie (Nepluvi) heeft Den Hartog onlangs benoemd.

Den Hartog is geboren en getogen in het Betuwse dorp Zetten, waar hij nog steeds woont met zijn vrouw en twee kinderen. De enige uitstap die hij uit Zetten maakte, was in de periode 2003 tot 2008. In deze jaren rondde hij in Nijmegen de studies Communicatiewetenschap en Politicologie af. Na zijn studies werkte hij aan enkele overheidsprojecten, waarna hij in 2010 als beleidsmedewerker bij Nepluvi begon.

Hierover zegt Mark den Hartog: „Ik ben blij dat ik in 2010 de kans heb gekregen om bij Nepluvi te mogen beginnen, terwijl ik niet de achtergrond had die de meeste mensen in ons werkveld hebben. Het staat buiten kijf dat we in een interessante, boeiende maar ook uitdagende sector werken. Als je alleen al kijkt naar het afgelopen jaar (vogelgriep, corona, allerlei overige lopende projecten met erg grote belangen) dan moet je concluderen dat onze sector nooit stil staat."

„Het is onze taak om met de hoogst mogelijke standaarden pluimveevlees te blijven produceren. Dit kan echter alleen als bedrijven ook de ondernemingsvrijheid hiervoor krijgen en dat er op alle fronten een gelijk speelveld wordt gehanteerd. Hier zullen wij op blijven hameren.”

 
 

Inloggen op de ledenportal