Boerderij: Annie Schreijer-Pierik kondigt einde politieke loopbaan aan

01-05-2021

Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik stopt over 2,5 jaar met haar politieke werkzaamheden.

Na ruim dertig jaar namens het CDA actief te zijn geweest in de politiek, stopt Annie Schreijer-Pierik (68) haar politieke carrière over 2,5 jaar. Ze stelt zich niet opnieuw verkiesbaar voor het Europees Parlement. Dit maakte ze vandaag, 1 mei, bekend in het radioprogramma Groot Onderhoud van rtv Oost.

De politica, woonachtig in Hengevelde (Ov.), was ruim een jaar geleden enige tijd uit de running vanwege hartklachten. “Ik merk dat ik er veel last van heb als ik het gevoel heb dat er onrecht wordt gedaan. Er gebeurt iets waarvan je weet dat het niet deugt, maar je komt er niet door, omdat er allemaal spelletjes worden gespeeld. Dat is politiek, het hoort erbij, maar op een bepaald ogenblik moet ik aan mijn gezondheid denken”, aldus Schreijer-Pierik. Ze geeft in de radio-uitzending aan dat zij wellicht later in de luwte nog wat advieswerk gaat doen.

Pieter Omtzigt
Over de huidige discussie rondom partijgenoot Pieter Omtzigt zegt Schreijer-Pierik: “Pieter is een heel goed Tweede Kamerlid. Ik heb wel eens tegen Pieter gezegd dat hij vooral in de kamer moet blijven en over 2,5 jaar, als ik stop, naar Europa moet. Want daar kennen ze hem ook heel goed.”

 
 

Inloggen op de ledenportal