Boerderij: Brand bij eiverwerker Bouwhuis Enthoven

09-06-2021

Redactie

Kirsten Graumans

redacteur ondernemen

In het pand van eiverwerker Bouwhuis Enthoven (onderdeel van de Van Beek Group) in Raalte woedde in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 juni een brand.

 

Ronald van Beek, directeur van de Van Beek Group, laat weten dat de brand beperkt is gebleven tot één compartiment van het bedrijf. Daarmee blijft waarschijnlijk ook de impact op het voortzetten van de bedrijfsvoering op de locatie beperkt. Het bedrijf gaat ervan uit vanaf donderdag 10 juni weer volledig in productie te zijn. Daarvoor wordt woensdag eerst alles nagelopen. De brandde woedde in een drogerij en de technische ruimte van het bedrijf.

Geen verontrustende waardes

Woensdagochtend gaf de brandweer het sein brand meester. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Ook zijn er geen verontrustende waardes gemeten in de vrijgekomen rook. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De ontstane schade is volgens een woordvoerder van de brandweer aanmerkelijk. “Er is enorm veel roet- en waterschade. De brand is beperkt gebleven tot de drogerij en technische ruimte, maar roet trekt overal in. Voor het bedrijf is het een drama.”

In Raalte produceert de Van Beek Group eiproducten. De totale Van Beek Group verhandelt en verwerkt jaarlijks meer dan 3 miljard eieren.

 
 
 

Inloggen op de ledenportal