Boerderij: BPV pleit voor verdere versoepeling ophokplicht Redactie

23-06-2021

De BPV vreest dat langere ophokplicht financiële gevolgen heeft voor biologische leghennenhouders.

De Biologische Pluimveehouders Vereniging (BPV) vraagt minister Schouten de versoepeling van de ophokplicht te heroverwegen. De BPV is teleurgesteld dat de ophokplicht in ‘slechts’ 5 regio’s is opgeheven en pleit voor een verdere versoepeling van de ophokplicht. Dat schrijft BPV-voorzitter Dick de Koning in een brief aan minister Schouten.

“Voor ons als biologische pluimveehouders is het van groot belang dat onze kippen vrije uitloop hebben. Dierwelzijn van onze kippen staat voorop en een belangrijk onderdeel daarvan is de toegang tot deze vrije uitloop”, zo schrijft De Koning.

Financiële gevolgen ophokplicht
De ophokplicht is sinds zaterdag 19 juni in 5 van de 20 Nederlandse regio’s opgeheven. De BPV vreest dat een langere ophokplicht financiële gevolgen heeft voor biologische leghennenhouders, zoals dit ook het geval is voor pluimveehouders met vrije-uitloopkippen. “Het nog langer uitvoeren van de afscherm- en ophokplicht kan ook voor de biologische pluimveesector financiële gevolgen krijgen, zeker nu de afscherm- en ophokplicht in omringende landen als Duitsland, België en Denemarken onlangs is ingetrokken.”, aldus De Koning.

 
 

Inloggen op de ledenportal