Pluimveeweb: Eierpalletizerfabrikant Fiduco overgenomen door Stokvis

06-07-2021
Eierpalletizerfabrikant Fiduco Automatic BV uit Nederweert (LB) is 1 juli overgenomen door de Nederlandse Stokvis Group.

De activiteiten van Fiduco worden ondergebracht bij Elsto Services en zullen voortaan onder deze merknaam op de markt worden gebracht. Het bedrijf Elsto Services uit Weert is onderdeel van de Stokvis Group.

Leghennenhouder Ron Teeuwen uit Nederweert (LB) ontwikkelde voor zijn eigen leghennenbedrijf een robot voor het palletiseren van de eieren. Nadat andere pluimveehouders interesse toonden richtte hij in 2007 Fiduco Automatic B.V. op. Fiduco is sinds 2007 leverancier van robotiseringsoplossingen in de pluimveesector, waaronder een eierpalletizer. Met deze overname versterkt Elsto Services haar positie op het gebied van robotisering en automatisering in de voedingsmiddelenindustrie, waaronder de (inter-)nationale pluimveesector.

Elsto Services leverde al jaren de complementaire zaken als lift- en transportsystemen rondom de robotcel. In de nieuwe opzet gaat Elsto Services zich richten op het ontwerpen, bouwen en leveren van de complete automatisering- en robotiseringsoplossing, oftewel robot-, lift- en transportsystemen.

110 robots geïnstalleerd

De al jaren intensieve samenwerking met Triplelima, die de Fiduco-oplossingen internationaal verkoopt, wordt met deze overname verder versterkt. Met gebundelde krachten bewerken deze bedrijven al jaren de pluimveemarkt en zijn er in totaal zo’n 110 robots wereldwijd geïnstalleerd.

De toenemende vraag naar deze robotisering- en automatiseringsoplossingen is gevolg van schaalvergroting in de pluimveesector en de toenemende trend naar het gebruik van kunststof verpakkingen.

Lagere personeelskosten

Deze steeds door Elsto Services op maat gemaakte oplossingen garanderen een snel en hoog rendement, vanwege sterk verminderde personeelskosten en het lagere energieverbruik. Door slimme engineerings-oplossingen wordt ook slim gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. Elsto Services zet met deze nieuwe activiteiten naast de pluimvee-industrie, ook in op andere markten in de agriwereld, te weten de groente- en fruitsector en de diervoederindustrie.

„Met deze overname wordt opnieuw een specialisatie aan het al omvangrijke pakket voor bovengenoemde markten toegevoegd”, zegt Alexander Stokvis, directeur binnen de Stokvis Group over de overname.

Bron: Elsto Services

 
 

Inloggen op de ledenportal